Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесПолезни съветиНе пропилявайте тренировката си!
Не пропилявайте тренировката си!

  Изключително важно за резултатите Ви е какво правите преди, повреме и след тренировка. Естествено, има фактори, които могат да намалят ефекта от здравата Ви работа, както и да увеличат прогреса Ви.

  - Не пропускайте основни упражнения!
  Базови упражнения като изтласкване на щанга от лег форсират няколко мускулни групи да работят заедно, стздавайки повече стрес в тялото Ви за постигане на оптимален ефект. За максимален резултат поне 50% от тренировката трябва да се състои от сложни движения.

   - Не спортувайте твърде много!
  Мускулите се нуждаят от известен период, за да се адаптират към стреса, който прилагате върху тях повреме на тренировката. Този възстановителен период е между 36 и 48 часа. Това означава, че това е минималната пауза между тренировка на една и съща мускулна група. Намалете аеробната си активност до 20 минути 3 пъти седмично – ако тя „краде” от мускулите Ви (осъществява катаболен процес), ще усетите подобрения в силата си до 2-3 седмици. Ако основната Ви цел е да увеличите мускулите си, опитайте да ги щадите максимално извън тренировките.

   - Спрете да пушите!
  Много е говорено и изписано за вредата от тютюнопушенето, особено при спортисти. Пушенето внася въглероден монооксид в организма Ви, който пречи на мускулите да се сдобият с кислород (те използват именно него за енергия). Ето защо по-малко кислород означава по-малко ефективни мускулни съкращения и ограничен капацитет на действие.

   - Не се напивайте!
  Също банално, но редовната употреба на алкохол може да понижи нивата на тестостерон и да намали цялостната Ви мускулна маса.

   - Яжте достатъчно!
  Ако не ядете почти непосредствено след тренировка, тялото Ви започва да разгражда мускули в аминокиселини, за да ги превърне в глюкоза. След тренировка яжте богата на въглехидрати храна, като, естествено, не забравяте протеините.

   - Спете достатъчно!
  В забързаното ни ежедневие време за сън често не достига, но се опитайте да лягате и ставате по едно и също време (дори през уикенда), за да поддържате редовни циклите на съня си. Ако тренирате при недостатъчен сън, се упражнявате с по-ниска интензивност, т.е. не прилагате достатъчно стрес върху мускулите си и те не растат.

www.doctorbg.com



 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator