Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииКак да се съчетават продуктите?
Как да се съчетават продуктите?

Най-съвместими са плодовете, зеленчуците и медът, въпреки че сладките и киселите плодове не е добре да се консумират заедно. Растителната храна, подправена със зехтин, усилва лечебните си свойства. Но пъпешът е по-особен плод и не трябва да се съчетава с нищо. Най – добре е да се консумира самостоятелно, за да не се предизвикват гнилостни процеси в червата.

Яйцата може да се консумират заедно със зеленчуци. Най-добре е те да се приемат след 14ч. И да са в по-малки количества през лятото. Не се препоръчва комбинирането им с масло, защото така в организма се вкарва много холестерол.

Фасулът,грахът и лещата са съвместими само със зелени салати и растително масло.

Месото също е добре да се съчетава с зелени пресни салати и червени зеленчуци. Забравете за комбинацията месо и тесто. Несъвместими са и храните съдържащи белтъчини като следните комбинации: месо-мляко, мляко-чйца, месо-орехи, месо-сирене.

Храните, съдържащи скорбяла като хляб, хлебни изделия, картофи трябва да се употребяват в различно време. Това се отнася и за месото, рибата, яйцата и изварата, сиренето, орехите.

Прясното мляко не се съчетава с нищо друго и трудно се усвоява от организма. То е много полезно за децата и за старите хора.

Захарта е несъвместима с белтъчините, нишестените храни, защото тя не се нуждае от храносмилане и директно се усвоява от организма. Ако се съчетае с други продукти, захарта се съдържа по-дълго в стомаха и предизвиква усилена секреция на стомашна киселина.

www.doctorbg.com


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator