Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статии"Живата" храна носи живот
"Живата" храна носи живот

Диетолозите твърдят, че ако половината от храната ви е „мъртва”, то и вие сте наполовина мъртви. За да бъдете енергични, здрави и щастливи зареждайте тялото си с здрава и „жива” храна, изпълнена с витамини, минерални вещества и ензими.

За да постигнете това трябва храната, която приемата да е поне в три пети да представлява плодове и зеленчуци в суров вид. Една петада са натурални мазнини – зехтин, слънчогледово или царевично олио или соева мазнина.Тук могат да се прибавят кристалната захар и натуралната скорбяла. И последната пета трябва да се състои от протеини ( животински или растителни).

Най-добрите източници на протеини са соевите продукти, лещата и други бобови култури. Също така кафявия ориз, орехи и прясна риба.

За да сте сигурни, че се храните здравословно помнете, че естествената диета на съдържа сол.

Привържениците на правилното хранен трябва да знаят, че негов основен принцип е умереността. Трябва да се яде толкова, колкото да се осигуряват дневните нужди от енергия.

И още едно полезно правило – храната приета без необходимия апетит не е полезна.

www.doctorbg.com


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator