Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииГолямата слабост е риск за здравето
Голямата слабост е риск за здравето

Пълните хора често страдат от задух, повишен риск от инфаркт или инсулт, захарен диабет, хипертония, атеросклероза и т.н. Логиката сочи, че за да се отървем от тези заболявания, явно трябва да отслабнем.


С намаляване на телесната маса много от тези заболявания наистина изчезват. Повечето диетолози както и Световната здравна организация препоръчват оптимални стойности за индекса за телесната маса (ИТМ). Според нормата ИТМ трябва да бъде от 18,5 до 24,9. Най-дълго имат шанс да живеят хората с ИТМ около 24.

Оказва се, че най-ниските показатели за смъртност се наблюдават при ИТМ между 23 и 25 единици, т.е. в горния край на сочения за нормален ИТМ. Норвежките учени, които първи са открили тази закономерност твърдят, че при 90% от случаите прекалената слабост отнема 8 години от продължителността на живота.

При хората с болезнена слабост се увеличава смъртността не само от злокачествени новообразувания, но и от сърдечно-съдови заболявания, инсулт и инфаркт. Те по-често страдат и от депресия.

www.doctorbg.com


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator