Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети из нетаИдеалното съотношение на храните разкрито
Идеалното съотношение на храните разкрито

Американски изследователи от Калофорнийския медицински институт (California Medical Institute) смятат, че популярната във фитнеса диетична схема “Зона”.

Схемата за отслабване трябва да съдържа поне в 50% от храните да са въглехидрати. Мазнините трябва да се леко ограничени – до 20%. Противно на описаното в досегашните схващания, които включваха белтъчините като храни с най - голям дял , тук се посочват едва 30% за храни, състоящи се предимно от протеини.

Ако искате да повишите своята издържливост и сила, трябва да преминете на диета с повече въглехидрати. А ако искате да подобрите и спортните си резултати, количеството въглехидрати трябва да заема 60-70% от дневното ви количество калории.Разбира се това не означава, че тези проценти трябва да се постигат за сметка на сладките и тестени изделия.

Идеалното разпределение между трите вида хранителни съставки определя най – правилното и здравославно хранене.

www.doctorbg.com


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator