Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииЯжте бавно и дъвчете добре
Яжте бавно и дъвчете добре

Днес научно е доказано, че прекалено бързото хранене води до напълняване. Английски учени филмирали със скрита камера две групи жени – едните с нормално тегло, а другите с наднормено. Оказало се,че жените с нормално тегло дъвчели два пъти повече от дебелите жени, по-бързо се насищали и илами по-малка нужда от нишестени и сладки неща след ядене.


Съществуват два типа насищане – механично чрез напълване на стомаха и истинско насищане, което настъпва когато смлените храни постъпят в кръвта и после в мозъка. Тези, които се хранят много бързо могат да разчитат само на механичното засищане и на разтягането на стомаха, за да заситят глада си. Това често става с огромни количества, които обясняват подуването, сънливост, състояния посочващи преяждането.

Обратно при тези, които се хранят бавно и дъвчат продължително, калориите достигат до мозъка и предизвикват засищане. Тези хора се засищат по средата на яденето и дори могат да се откажат да продължат или от десерта.

Това също е много важно, освен за понижение на теглото , но и за тези, които искат да задържат килограмите си. Особено внимание трябва да обърнат тези, които вече са били подложени на диета и не искат да възстановят предишните си килограми.

Волевото усилие да се храните по-бавно отколкото сте свикнали, не е толкова голямо колкото изглежда. То трае само няколко дни и бързо се превръща в навик.

www.docotrbg.com


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator