Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииНяколко съвета как да се справим с гастрита в домашни условия
Няколко съвета как да се справим с гастрита в домашни условия

Ако имате навик да бързате по време на ядене, или което е по-лошо – да се храните пред екрана на телевизора, изобщо не се чудете защо и как имате гастрит. Ако освен това ако често наблягате на хамбургерите, хот-дога и ги поливате със сладки безалкохолни напитки, бъдете сигурни, че вече имате гастрит или сте на крачка да получите ! Това, което често свенливо се нарича дискомфорт, всъщност не е нищо друго освен следствие от възпалението на стомашната обвивка. Стресът, злоупотребата с алкохол и цигари, просто влошават нещата. Освен това всяка хронична болест може да се прояви и с възпаление на стомаха.

Но какво да правим ако болката в стомаха или киселините тават все по-често явление? Вземете мерки!

По време на ядене не пийте нищо, дори и само вода – за да не разреждате стомашния сок. Трябва да се пие не по-малко от половин час преди и един час след хранене.

Цигари, алкохол, сланина, оцет, пържено, продукти с консерванти - забравете ги като

Дъвчете бавно. Правете не по-малко от 20 дъвкателни движения на всяка хапка. Телевизорът и компютърът да са изключени. Вестниците, книгите, списанията да са настрани, за да отвличат вниманието ви и нарушат правилното сдъвкване на храната.

Ако сте били нервни, обидени или просто ядосани – не се хранете, докато не се успокоите. Иначе храната ще бъде като отрова за вашия организъм. И не забравяйте – първи страда стомахът. Емоциите, даже силната радост, по време на ядене са вредни!

Ако имате гастрит с повишена киселинност, откажете се от цитрусовите плодове, доматите, киселото зеле. Ако е с понижена – не набягайте на млякото и бульоните.

www.doctorbg.com
 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator