Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииСъществува връзка между храненето и психичното състояние
Съществува връзка между храненето и психичното състояние

Връзка между психичните заболявания и храненето бе доказана преди време, след като бе установено, че пелаграта (заболяване, което се характеризира с депресия, стомашно разстройство и слабоумие) може да се излекува с помощта на ниацин (витамин В3).

Други изследвания свидетелстват, че повечето пациенти с умствени или емоционални отклонения от нормата имат недостиг на един или повече витамини от групата В комплекс или витамин С.

Значението на витамин С за човешката психика е дефинирано в неговата основа още от д-р Лайнъс Полинг от университета "Станфорд" в Калифорния, лауреат на Нобелова награда, който е провел редица изследвания за определяне на индивидуалната потребност от витамини. Той е предписвал на шизофреници големи дози витамин С (до 40 грама) и е открил, че витаминът не се извежда с урината или се извежда в много малко количество.

Тъй като човешкият организъм извежда излишните количества водоразтворими витамини, резултатът определено свидетелства за това, че психично болните се нуждаят от по-голямо количество витамин С в сравнение с останалите хора.

www.doctorbg.com


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator