Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииЗатлъстяването може да e резултат на нискокалорична храна
Затлъстяването може да e резултат на нискокалорична храна

Днес хората все по-често се стараят да контролират своето хранене. В отговор на тази тенденция много компании за производство на хранителни продукти и напитки увеличават асортимента си от нискокалорични стоки.

Изследователите смятат, че преминаването към подобна храна рязко намалява способността на организма за самостоятелно регулиране на всекидневната норма от енергия. В резултат на това човек губи усещането за ситост и за да възстанови недостигащите на организма мазнини и въглехидрати започва да яде повече и постепенно губи чувство за мярка.

Диетолозите изрично подчертават, че докато расте, тялото трябва да бъде свикнато на балансирано хранене. Те съветват не само да се консумира достатъчно количество мазнини и въглехидрати, но и разумно да се планира всекидневното меню. Когато човек се храни 5 пъти дневно, се намалява производството на инсулин. Колкото по – малко е количеството на инсулина, толкова по-малко мазнини се натрупват в него.

Изводът е, че човек, който приема дневната норма от калории на няколко хранения, ще отслабне по-лесно, отколкото този, който се храни веднъж дневно.

www.doctorbg.com


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator