Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииСутрешната зърнена закуска засилва паметта
Сутрешната зърнена закуска засилва паметта

Учени от университета на Западна Австралия установиха, че закуската със зърнени храни с висок гликемичен индекс подобрява паметта.

Ефектът от тези храни обаче е краткотраен, напомнят скептиците. Учените са наблюдавали как закуската със зърнени храни с висок и нисък гликемичен индекс се отразява на паметта на ученици на възраст от 14 до 17 години.

Австралийското изследване подкрепят теорията, че сладките напитки също засилват краткосрочната памет. Гликемичният индекс измерва до каква степен кръвната глюкоза се покачва след прием на богата на въглехидрати храна.

www.doctorbg.com


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator