Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииСлужители, на които се плаща да отслабнат, са по-стимулирани
Служители, на които се плаща да отслабнат, са по-стимулирани

Проучване, осъществено от екипа на д-р Финкелстийн, Австралия, разкрива, че служители, чиито работодатели им плащат за да отслабнат, имат по-голям стимул да намалят килограмите, отколкото тези, на които никой не плаща.

200 служители със средно телесно тегло 90 кг са били разделени на три групи и е било следено отслабването им в продължение на три месеца. Първата група е отслабвала "безвъзмездно", на втората били давани по 7 долара за всеки свален процент от телесното тегло, а на третата - двойно повече.

Хората, на които не е било давано възнаграждение, отслабнали с малко повече от 900 г. Тези, които получавали по 14 долара за всеки свален процент от теглото си, полагали 5 пъти повече усилия и свалили 5% от килограмите си.

Експертите установили, че материално стимулиране на служителите увеличава рентабилността на компанията, защото намаляват сумите, изплащани за болнични осигуровки, както намаляват и отсъствията от работа.

Проучването е поръчано от изследователската организация с нестопанска цел RTI International в Северна Каролина и публикувано в Journal of Occupational and Environmental Medicine.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator