Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииПийте много вода докато се храните
Пийте много вода докато се храните

В миналото се считаше, че е вредно и нередно да се пие вода повреме на хранене. Днес се смята, че това е нелепо и необосновано и не отговаря на истината. Специално за хората с прoблем със затлъстяването пиенето на вода по време на хранене е полезно поради три причини.

1. Водата допълнително запълва стомаха и предизвиква засищане.

2. Водата спира за малко усвояването на твърдата храна. Това позволява медиаторите на насищането да преминат в кръвта и после в мозъка и да се почувства усещането за насита.

3. Когато водата е студена или хладка, тя намалява общата температура на приетите храни в стомаха, които трябва да са затоплени, за да проникнат в кръвта. И така допълнително се изразходва енергия за затоплянето им.

За да се възползвате пълноценно от водата, препоръчително е да изпиете една голяма чаша студена вода преди хранене, втора на няколко пъти по време на самото ядене и трета преди да станете от масата.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator