Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииФъстъците сa богати на антиоксиданти
Фъстъците сa богати на антиоксиданти

Фъстъците, които често са квалифицирани като вредна храна, съдържат същото количество полезни веществата, каквито и плодовете. Екип от учени от Университета във Флорида заяви, че фъстъците са богати на антиоксиданти, които защитават клетките от увреждания, свързвани с болести на сърцето и рак. Този вид ядки съдържат високи нива на протеини и “добри“ мазнини. Все пак, хората, консумиращи фъстъци, трябва да махат люспите, покрити със сол.

Антиоксидантите са естествени вещества в растенията, които предпазват тялото от свободните радикали. Свободните радикали променят холестерола в процес, известен като оксидация, който се смята, че ускорява втвърдяването на артериите. Известно е, че червените и оранжевите плодове са с особено високо съдържание на антиоксиданти. Сега вече е ясно, че и фъстъците съдържат полезните вещества за човека.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator