Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииКак да използваме овесените трици?
Как да използваме овесените трици?

Овесените трици нямат нито вкус, нито мирис. Често ги обвиняват, че се лепят по небцето, а дозата от три супени лъжици може леко да раздразни ленивите черва през първите няколко дни. Затова трябва да се научите да си служите с тях.

Обичайната предпазна мярка се състои в постепенно въвеждане на овесените трици в дневното меню, като започнете от една супена лъжица и в края на седмицата стигнете до три супени лъжици на ден.

Овесените трици могат да се консумират с вода, но така те лесно се превръщат в лепкава каша. Затова някои ги препоръчват да се смесват с обезмаслено мляко или извара, които се сгъстяват и придобиват приятен зърнен вкус. Най-вкусни са във вид на палачинки.

Овесените трици имат способността да извличат от храната хранителните вещества и калориите, това явление се проявява и частично върху минералните соли и олигоелементите. Но трите супени лъжици днесно не са в състояние да нарушат този баланс. Но ако приемате по-големи количества трици е добре да се включи към дневното меню малки количества магнезий, а през зимата и витамин Д.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator