Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииНов вид лечение за хора с наднормено тегло
Нов вид лечение за хора с наднормено тегло

Диета за отслабване или хибернация

В скоро време, благодарение на съвременната молекулярна биология и учените специалисти в нея, вероятно ще можем да забравим за мъчителните диети за отслабване.

Винаги има поне едно вярно решение на всеки проблем и е въпрос на време, то да бъде намерено.

Животните, които изпадат в хибернация преживяват зимните месеци в състояния на вцепенение. Температурата на тялото им спада рязко, честотата на сърдечния ритъм и белите дробове спада и техният метаболизъм се променя от основно изгарящ глюкоза в изгарящ мазнините. Така те преживяват с резервът от мазнини, понякога в продължение на много месеци.

Възможно ли е при предизвикване на подобно състояние на вцепенение при хората, нашият метаболизъм също да се пренасочи от изгаряне на глюкоза към изгаряне на мазнини? И ако е възможно, това би ли било ефективно лечение срещу затлъстяване?

Това удивително предположение е направено от молекулярният биолог Чен Чи Лий от Медицинското училище Хюстън на Тексаския университет. Идеята води началото си от предишното откритие на групата му, че съединението 5-аденозин монофосфат (5-AMP), предизвиква състояние на вцепенение при мишки, които по природа не са животни изпадащи в хибернация.

Лий обяснява, че една капсула или инжекция от 5-AMP би могла да предизвика подобно състояние и при хората, а придружаващите го метаболитни промени могат да помогнат в лечението на редица случаи, свързани с наднормено тегло като диабет, високо кръвно налягане и синдроми на нарушения в храненето.

Как да се приложи? Това е много необичайна идея, която ще е необходимо да бъде подкрепена от добър набор от неоспорими доказателства, за да излезе от рамките на чистото предположение.

Откритието на Чен Чи Лий и колегите му е вече патентовано. Екипът ще работи по-натаък за реализиране на откритието като практически нов вид лечение за хора с наднормено тегло и съпътстващите ги около това проблеми.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator