Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииХраненето на децата
Храненето на децата

Храненето на детето оказва влияние върху целия му жизнен път. Затова родителите още самото рождение трябва да са добре запознати как растат децата и с какво трябва да се хранят взависимост от тяхното израстване. Тук ще ви предложим няколко правила, които са полезни и трябва да се познават.

• През първата година детето прави рязък скок в ръста и теглото – като увеличава теглото 3 пъти и на височина израстват с около 25см. След това темповете на растеж значително намаляват. Ако и през следващите година това темпо на растеж се запази е необходима консултация с педиатър.

• За разлика от първата си година, когато детето приема високо калорични храни, то в следващите години е нужно много по- малко калории.

• С израстването си децата започват да се хранят с по-разнообразни храни. Децата могат дълго време да харесват даден продукт и в определен момент да престанат да го ядат без видима причина. Това е нормално явление, тъй като децата често променят своите предпочитания.

• Децата се раждат се вродено предпочитание към сладката храна и съпротива към киселата. Първата храна, която те опитват е кърмата, а тя е сладка. И децата са генетично предразположение да я харесват и свикват с нея. Останалите вкусове детето опознава постепенно през живота си. Родителите могат да формират хранителните вкусове на децата си, въвеждайки един по един различните продукти.

• Децата са много взискателни и трудно възприемат нови вкусове и храни. Въпреки това те трябва да се хранят разнообразно и родителите трябва да се опитват да ги хранят по този начин. Препоръчва се новите храни да не се включват повече от два пъти седмично, докато детето свикне с този вкус.

• Апетитът на детето намалява към края на деня. Родителите не трябва да заставят децата да се хранят по-обилно , за да наваксат пропуснатите количества през деня.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator