Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети из нетаХраненето след раждането
Храненето след раждането

По неизвестна причина, нито един режим не е ефикасен, преди да дойде първата менструация след раждането. Затова най-добре е да започнете на се подлагате на диета или специален режим едва, когато настъпи този момент.

Ако имате в повече само от 1 до 3 килограма след излизането от болницата, трябва да знаете да изчакате. Те сами ще изчезнат в близките седмици, най-вече, ако кърмите бебето.


Ако излишните килограми са четири, кърменето ще ви бъде особено полезно. Изчакайте вашето истинско възстановяване от раждането, идването на менструацията. От този момент може да сметка на килограмите, които са ви в повече и тогава да мислите как да стопите излишните килограми.


Ако имате между четири и шест килограма в повече, трябва да спазвате един режим от 1200 калории на ден. Хранете се 3 пъти на ден, редовно, като ядете по-малко от всичко: храната трябва да е богата на белтъчини, но бедна на мазнини. Избягвайте алкохолните напитки. Може да изпивате поне литър и половина на ден течности, най-добре чиста вода. Ако е възможно лишете се от някои десерт или се задоволете с нискокалорични храни: репички, маруля, морков, домат.... В зависимост от начина по който сте се хранили по време на бременността, ще изгубите излишните килограми за различно време. Ако сте се хранили по много, докато сте очаквали детето, имате шанса да отслабнете по-бързо,за месец. Ако сте яли по-малко и по-ограичено, ще ви бъдат необходими два месеца или повече дори.

Когато изчезнат излишните килограми, ще трябва постепенно да възстановите калоричното ниво на вашето предишно нормално хранене, но не бързайте много, защото може да натрупате отново онова, от което сте се свалили. Трябва постепенно да повишавате нивото на калоричност на диетата. Първо започнето да изяждате по 1400 калории и така още 15дни.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator