Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесПолезни съветиКомбинираните тренировки са най-добрият вариант
Комбинираните тренировки са най-добрият вариант

Няма нито една програма, която да е перфектна, тъй като нито една, не дава резултати завинаги. С времето вие просто свиквате с нея. За по-добър ефект, ето какво ви препоръчваме: внесете незабавно малко разнообразие 5 x 5, 3 x 3, примерен режим и по определено време.

Няма най-добра програма, тъй като нито една не би ви дала резултати завинаги. Постепенно вие ще се адаптирате и ще станете невъзприемчив към която и да е програма. Тогава вие или свиквате със стимула или просто се придържате към тази програма, която ползвате, въпреки че тя не ви дава резултати, а можете да проявите мъдрост и да я замените за друга.

Това е трудно решение, когато всъщност вие сте в тренировъчна програма, която работи добре. Докато тя трае, лесно можете да се подлъжете, че промените ще се появяват неспирно. Дори когато промените достигнат до фрапиращ застой, на много от трениращите им е трудно да прекратят любимата си програма.

Подобно на неподходяща връзка с партьор, човекът който използва дадена програма, често се връща към моментите, когато тя е работила добре за него и по този начин игнорира факта, че тя вече не работи по същия начин. Не бъдете от този тип хора. Не бъдете толкова силно свързани с една тренировъчна система, така че да не можете да се възползвате и от друга подобна. Не правете грешката да се пристрастите към нуждата да тренирате, без да виждате очевидната липса на положителни промени.

Целта на спорта е да се постига добър резултат. дали това е свързано с отслабване, заякване, трупане на мускули или комбинация от всичките изброени, вие трябва да се съсредоточите върху резултатите, а не да гоните време.
Просто престоят ви в залата за определеното време няма да ви гарантира, че ще имате непрекъснато желаните резултати. Така както и сам по себе си броят на часовете в бизнеса или работата, няма да увеличи приходите ви. Трябва да се постараете повече, не просто да изпълнявате познатите ви упражненията.

Един добре работещ вариант е да сменяте тренировките си на всеки 3-4 седмици. Например, поддържайте по-усилена тренировка от 10x10. След това я сменете с по-умерена, но интензивна от по 5x5.

И накрая, минете на олекотена тренировъчна програма, в която целта е да тренирате с максималните тежести. И докато на теория това изглежда просто, на практика, това изискава дисциплина, за да можете да преминете от една на друга програма. Защо ли? Често вие ще виждате резултатите чак през третата седмица, когато вече сте свикнали с програмата.

www.doctorbg.com



 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator