Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииОбещаващо ново лечение със зелен чай против възпалена кожа
Обещаващо ново лечение със зелен чай против възпалена кожа

  Американски учени публикуваха във вторник доклад за свойствата на зеления чай, които могат да способстват за намиране на нов вид лечение на кожни заболявания като псориазис и пърхот.

   При заболяване като псориазиса, кожните клетки се намножават неконтролируемо, при което кожата става по-дебела и започва да се лющи. Клетките на имунната система също са възбудени и провокират възпаление.

  В статия, публикувана в последното издание на Експериментална дерматология, научните доктори от Медицинския колеж в Джорджия, провели изследване за възпалителни заболявания по кожата върху животински модели. Животните, които били лекувани с зелен чай, показали намаляване на растежа на клетките на кожата и наличието на ген, който регулира клетъчния цикъл в клетката.

  Експерименталните животни, които били третирани със зелен чай, показали също намаляване количеството на ядрен антиген, свързан с пролиферацията на клетките или това е ген, който се експресира при намножаването на клетките на кожата.

  Доктор Щтефан Хсю, водещ изследовател по темата, казва, че традиционното лечение с ултравиолетова светлина и медикаменти, може да повлияе лезиите по кожата след продължително използване, но може и да предизвика разсейки на клетъчния карцином – втората най-често срещана форма на кожен рак.

  Зеленият чай, който се произвежда от съответното растение, може да се окаже добра нова алтернатива за лечение. Изследователите, обаче, трябва да поработят още върху преодоляването на някои пречки при лечението, като са необходими и допълни експерименти за характеризиране пълния ефект от него.

  Веществата, съдържащи се в зеления чай са толкова активни, че при смесването им с други компоненти, те веднага се окисляват. Разтварят се също във вода, която не може да премине през кожата навътре. Учените търсят балансирана формула, при която веществата от зеления чай да се разтварят в мазнини, които от своя страна могат да проникнат в кожата, казва Доктор Хсю.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator