Начало
НачалоЗдравни новиниНа фокусМинистерство на здравеопазването обрича онкоболните
Министерство на здравеопазването обрича онкоболните 04 август 2007

Бюрокрацията по отпускане на лекарства на онкоболните за провеждане на химиотерапията е толкова усложнена, че може да с каже, че едва 10-15% от болните успяват да я проведат по утвърдените методики. 3-4 седмици е срокът за одобрение на терапията от министерството.

Най-често курсовете за провеждане на терапията са през 21 дена. Много често химиотерапевтиците не се доставят на време. Безхаберието на онколозите и липсата на стройна система на заявки и доставки води до отлагане на курсовете на лечение и провал на терапията. А от тук нататък последствията - генерализиране и дискриминиране на онкологичното заболяване. Лекарства от произодителите има, но няма кой да ги заяви и да изисква навременно доставяне в диспансерите.

Какво правят онкодиспансерите? Нищо. И тези заплати които им се плащат са много. Мога да го кaжа съвсем отговорно тъй като не установих повече от 2 часа работно време с пациентите.

Всичките тези неудачи на лечението пък водят до корупционни системи при онколозите и изнудване на онкоболните за заплащане на лечението. Всички от тях си гледат клиничните проучвания от които получават допълнителни доходи и спонсорства, а това дали химиотерапевтикът е правилния или не е по-маловажно. По-важното е да има достатъчно включени пациенти на определения химиотерапевтик.

Да това е истината! Трябва да се плати за да се лекуват болните.

Ето тук, г-да министри и чиновници трябва да погледнете и да разрешите проблемите. Осъдиха ви и пак нищо не се прави!!!

д-р Красимир Шопов

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator