Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииПомощници на сърцето: Алкохолът
Помощници на сърцето: Алкохолът

Ако вие се задоволявате с едно питие на вечеря от време на време, трябва да знаете, че в малки количества консумация на алкохол е полезна за вашето сърце. Първо, защото алкохолът пречи на сгъстяването на кръвта. Второ, защото алкохолът повишава нивото на Hal-холестерола и понижава С-реактивния протеин (CRP), маркер за възпаление на артериите и увеличаване риска от сърдечно съдови заболявания.

Възразстен човек, който консумира дневно една две чаши алкохол, може да намали като цяло риска от развитие на сърдечни заболявания между 30 до 50 процента, според американската асоциация за сърцето (една чаша алкохол отговаря на около 355 куб. см бира, 148 куб. см вино и 44 куб. см твърд алкохол).
Не е обаче необходимо да започвате да пиете алкохол, само за да се грижите за здравето на сърцето си. Промени в много други области на начинът ви на живот биха допринесли за вашето здраве по подобен на алкохола начин, като редовна гимнастика и здравословна диета.

Открийте ги в:

Докато червеното вино има основна роля с антиоксидантите, които съдържа, всички останали видове алкохол имат еднакъв ефект върху сърцето ви. В основата на консумирането им е: дозирането.

От какво количество се нуждаете:

За жените е най-добре една чаша. Мъжете могат да приемат по две чаши, защото техните ензими в стомаха по-ефективно усвояват поетия алкохол. Доза, по-голяма от тези количества, може по-скоро да навреди, отколкото да е от полза. Според публикувано в пресата проучване върху повече от 2,500 човека, нивото на CRP у хора, които консумират повече от препоръчителната доза алкохол, е по-високо в сравнение с онези, които пият умерено.

За тези, които ще се съобразят със здравословната препоръка, наздраве за вашето сърце!

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator