Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети из нетаДиета с грейпфрут
Диета с грейпфрут

Диетата с грейпфрут позволява бързо и лесно да свалите 1кг и 300г от вашето тегло за една седмица. Не е необходимо да се спразва строг режим и не е нужно да гладувате, не са наложителни тежките и уморителни физически упражнения. Няма да ви се налага да се храните само с грейпфрути, за постигането на ефект. Tе трябва да се добавят към всяко приемане на храна.

Всекидневното меню включва закуска, обед, вечеря, междинна закуска.

Преди всяко приемане на храна изяждайте половинка грейпфрут (200г) или изпивайте чаша грейпфрутов сок (200мл).

В менюто можете да включвате без ограничения такива зеленчуци като: моркови, тиквички, патладжани, спанак, зелен фасул, целина, чушки, тиква, зелен грах, всякакви зеленолистни зеленчуци, домати, сладка ряпа, а също гъби. Разрешени са всички видове меса и единствено условие е те да са предимно в обедното меню, а за вечеря се предпоръчва единствено да се консумира риба. Приготвяйте от тях салати, леки междинни закуски, съобразявайки се с 5-дневната диетична програма.
Всеки ден изпивайте 275мл обезмаслено мляко или изяждайте две малки кофички диетично кисело мляко.

Пийте вода и чай (за предпочитане е зелен и билков), билкови настойки в неограничено количество.

Искате да загубите по-малко от 6 кг, придържайте се към основно цитрусово меню от 1000 ккал. Искате да загубите повече от 18 кг, увеличете калоричността на всекидневното меню с 500 ккал. Макар и процесът на отслабване малко да се проточи, затова пък от излишното тегло ще се освободите без да вредите на здравето си.

Грейпфрутът съдържа веществото нарингин. То подобрява храносмилането, активизира работата на черния дроб и стимулира изгарянето на мазнините. Затова при редовна консумация, излишните килограми изчезват по естествен начин. Освен това грейпфрутът помага да се регулира апетитът и допринася за нормализацията на нивото на глюкозата в кръвта.

Грейпфрутът не се препоръчва, ако приемате препарати за лечение на артериална хипертония и други сърдечносъдови заболявания, защото калцият, съдържащ се в грейпфрута, забавя процеса на усвояване на лекарствата, които се натрупват в кръвта и могат да доведат до отравяне на организма и аритмия. Ако страдате от гастрит с повишена киселинност на стомашния сок, язва на стомаха и дванадесетопръстника,трябва да се въздържате от повишената консумация на грейпфрут, тъй като съдържащите се в цитрусовите плодове киселини повишават секрецията на стомашния сок.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator