Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети из нета10 съвета за стройна фигура
10 съвета за стройна фигура

За поддържане на добро тегло или за освобождаване от излишните килограми не са необходими само тежки строги диета, важно е само да се знаят и да се спазват няколко полезни правила. Често строгите диети са безрезултатни или с временен резултат. За да постигнете качествено отслабване или само за да поддържате добрата си фигура трябва да се спазват няколко основни правила.

1. Не се отслабва по-лесно ако пушите. Ако спрем да пушим ще подобрим чернодробните си функции, а с ускоряването на обменните процеси погълнатите хранителни вещества се усвояват по-бързо.

2. Малко захар не вреди. Силното потискане на желанието да се опита нещо сладко може да се окаже вредно и да предизвика в един момент силна нужда от сладко и преяждане с висококалорични въглехидратни храни. По–добре всеки ден по малко количество нещо сладко, например лъжичка мед , за да се залъже организма и да не му липсва сладкото.

3. Млякото действа добре. Чаша обезмаслено мляко в края на храненето или преди лягане поддържа чувството за ситост по-дълго време.

4. Киселото мляко е полезно и вкусно. То може да замести сметаната в почти всички рецепти.

5. Алкохолът. Неговата функция е да възбужда апетита, трябва изцяло да се откажете от него. Но пък той често е повод за среща и почти задължителен елемент от фона на приятния разговор. Може да се го заменим с доматен сок, който потиска желанието за ядене, или пък с бяло вино.

6. Изгаряне на калории с движение. Достатъчно е ненатоварващо движение, например да изкачвате стълбите без асансьор или да изминавате дневния си маршрут пеша.

7. Можете да стопите тлъстините и във ваната. Една топла вана с добавка от морска сол подпомага изпотяването, при което се освобождават много токсини и задръжана на вода.

8. Храната трябва да е несолена или по-малко солена. Натрият задържа вода в нашите тъкани и изглеждаме по-дебели, докато сме всъщност само подпухнали.

9. Да забравим за малките удоволствия между храненията. Те съдържат захари, които бързо преминават в кръвта, смъквайки нивото на инсулина, което означава нова нужда от захари. Така се установява един опасен порочен кръг.

10. Не забравяйте значението на течностите. Те пречистват стомаха от токсините и се чувстваме наистина в добра форма.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator