Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети из нетаДиета с диня
Диета с диня

Дневното хранене включва филийка или сухар черен хляб и неограничено количество диня. Най-добър е ръжено – пшеничният хляб или черните хлебчета от трици. Този дневен режим е препоръчително да се продължи 3 до 7 дни.

След приключването на диетата в продължение на два месеца трябва да се яде по половин диня на ден в избран от вас ден от седмицата. Разтоварващата диета с диня помага при свалянето на излишните килограми без особени лишения и подобрява стойностите на LDL – холестерола ("лошия" холестерол) от артериите. Освен това плодът е склад на калциеви, магнезиеви и железни соли.

В жегата тялото губи освен вода и ценни минерали. Можем да ги наваксаме с вкусна диета с диня. Един от минералите, който се губи често през лятото поради повишената потна секреция е магнезия. Сто грама диня съдържат 224 мг магнезий. Така с един резен от 150 грама покриваме дневните нужди от този микроелемент.
Недостигът на магнезий се проявява с крампи и спазми, нарушения на сърдечния ритъм, нервност и повишена раздразнителност. Този микроелемент е важен при лечението на остеопорозата.

Динята е богата на калий и затова действа отводняващо. Съдържанието на въглехидрати в динята е по-ниско от това в някои други плодове и зеленчуци. Затова тя се подрежда сред диетичните продукти, които са подходящи и за диабетици. Дозата за тези, които са на инсулиново лечение, е 200 - 300 грама дневно. И понеже динята съдържа плодова захар (фруктоза), която се усвоява без да изисква инсулин, не вреди на болните. Нещо повече, фруктозата подобрява работата на черния дроб и заедно с това усвояването на белтъци, масти и въглехидрати.

Водният плод може бързо да реши проблем с хроничен запек. Изчистването става благодарение на нежната целулоза и на магнезия. Освен това тя регулира перисталтиката и стимулира отделянето на жлъчен сок.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator