Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииПовече плодове и зеленчуци не се отразяват по-добре при рак на гърдата
Повече плодове и зеленчуци не се отразяват по-добре при рак на гърдата

Консумирането на повече от препоръчителните пет порции на ден плодове и зеленчуци не спомага в по-голяма степен за преодоляването на рака на гърдата.

Както при жените лекувани в ранните стадии на рак на гърдата, които са увеличили дневните си дози от плодове и зеленчуци, така и тези, които спазвали стандартната препоръка от пет порции дневно, вероятността да получат ремисия или да починат вследствие от бързо развитие на болестта се оказала еднаква.

В продължение на много години се следи и води статистика за положителният ефект от здравословна диета и еджедневна гимнастика при пациенти с рак на гърдата. Но едва миналият месец бе докладвано от изследователи и клиницисти, че диетата и гимнастиката,всъщност намалявят наполовина риска от летален изход на заболяването.

По последни изследвания, публикувани в Журнала на американската медицинска асоциация, консумирането на повече от препоръчаното количество плодове и зеленчуци, не влияе в особена степен на стабилизирането на страдащите.

Марсия Стефаник, професор от Станфордския изследователски център в Калифорния, която е ръководил на това проучване, била доста изненадана и разочарована от ресултатите. Въпреки това, тя насърчава страдащите хора да не спират да консумират полодове и зеленчуци, дори и в по-големи количества.

В Англия се регистрират 41,000 случая всяка година и почти 13,000 от тях са с летален изход.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator