Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииТиквата – лекарство против диабет
Тиквата – лекарство против диабет

  В Азия тиквата се консумира като средство за лечение на диабет и при висока кръвна захар в организма.

  В специялизирано научно списание са публикувани резултатите от проведено изследване върху животни. Те показват, че екстрактът от тиква има инсулиноподобен ефект.

  Това може да помогне на страдащи от диабет като се контролират нивата на кръвната им захар.

  Специалистите от Източно-китайския университет в Шанхай установили, че при даване на екстракт от тиква на животни с диабет, нивото на кръвната им захар билo по-нискo, отделял се повече инсулин и имали повече произвеждащи инсулин бета-клетки в сравнение с от болните животни, които не получавали от екстракта.

  Учените отбелязват, че екстрактът от тиква е много полезен за хора, които страдат от диабет и за такива, които са диагностицирани с преддиабетно състояние.

  Тиквеният екстракт въздейства като антиоксидант и оказва благоприятно влияние върху панкреаса.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator