Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииНачин да избегнем излишните килограми
Начин да избегнем излишните килограми

  Здравословно е да включим поне два пъти в седмичната си диета рибата като основно ястие.

 Консумирането на риба, както и на други видове морска храна предотвратява натрупването на излишни килограми в тялото ни. Това се дължи на факта, че в рибните хранителни продукти, се съдържат полиненаситени мастни киселини, които играят важна роля по отношение обмяната на вещества в организма.

 Според испанския екип от университета на Навара в Испания, тези ненаситени мастни киселини помагат в организма да не се натрупват мазнини и спомагат за намаляване на инсулиновата резистентност.

 Консумацията на морски храни е естествен начин да избегнем тлъсти и калорични храни, които организмът ни често получава и когато те са в излишък или еднообразни, това се отразява на фигурата ни, а също и на самочувствието ни.

 Специалистите твърдят, че по наблюдения върху начина на живот и по специално храната на ескимосите, която е изключително морска и е богата на ненаситени мастни киселини, много рядко страдат от сърдечно-съдови заболявания.

 Една от видовете полиненаситените мазнини е Омега-3. Тя се съдържа в рибата и  останалите морски дарове. Омега-3 влияе на лептините, които са отговорни за регулирането на теглото на организма.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator