Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииПри високо кръвно налягане - по мъничко натурален шоколад
При високо кръвно налягане - по мъничко натурален шоколад

Хапка натурален шоколад на ден може да понижи кръвното налягане и да намали риска от инфаркт, съветват учените.

Изследване направено върху 44-ма души с високо кръвно налягане, показали че то може да се понижи само с приемането на 6 грама черен шоколад на ден.

Изследователи от университета в Кьолн препоръчват до 30 грама дневно от натуралния шоколад. Това се оказало по-ефикасно средство за понижаване кръвното налягане от приемане на медикаменти и прилагане на други средства.

Нито един от наблюдаваните в проучването хора не показал повишаване на теглото, не се наблюдавало и повишение на глюкозата в кръвта или на количеството липиди.

Както е известно по принцип шоколадът, освен тези си свойства, е привлекателен с вкусовите си качества и ни кара да се чувстваме по-щастливи.

Важно е да не забравяме, че шоколадът е богат на мазнини и калории, така че в големи количества няма този благотворен ефект.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator