Начало
НачалоЗдравни новини
 
Растежният хормон повишава костната плътност и височината при педиатрични пациенти с болестта на Крон
Децата и младежите с нарушен растеж поради болестта на Крон, терапията с растежен хормон ускорява растежа и костната минерализация и подобрява композицията на тялото, докладват американски лекари.
 
Щитовидната функция в горните граници на нормата е свързана с повишен риск от предсърдно мъждене
Индивидите с функция на щитовидната жлеза в горната граница на нормата имат повишен риск от предсърдно мъждене, сочи проучване, публикувано в Archives of Internal Medicine.
 
Инициатива "Бяла лястовица"
Фондация “Надежда срещу СПИН”, която е една от трите неправителствени организации на хората, живеещи с ХИВ/СПИН (ХЖХС) в България, отбелязва тазгодишния 1 декември – деня за борба с ХИВ/СПИН с инициативата “Бяла лястовица”.
 
Хипогликемията е по-честа при сулфонилурейните препарати отколкото при метформин
При пациентите с диабет тип 2, приемащи орални антидиабетни препарати, хипогликемията е близо 3 пъти по-честа при лечение със сулфонилурейни препарати в сравнение с метформиновата терапия.
 
Naftopidil - ефективен при tamsulosin-резистентна доброкачествена простатна хиперплазия
Проучване, публикувано в Urology, сочи, че терапията с naftopidil, дългодействащ алфа-1-блокер, може да подобри никтурията и другите симптоми на доброкачествената хиперплазия на простата (ДХП) при пациенти, неуспешно повлияли се от tamsulosin.
 
При пациентите с ревматоиден артрит е наложителна антиостеопорозна профилактика
При пациентите с ревматоиден артрит могат да се наблюдава значителна загуба на вертебрална сила в рамките на сравнителни къси периоди от време, което ги прави податливи на тежка остеопороза. Затова при тези пациенти е наложителна остеопорозна профилактика.
 
Рискови фактори за рекурентни сърдечни инциденти при пациенти с диабет тип 2
Проучване установи рисковите фактори за повторни сърдечни инциденти при пациенти с диабет тип 2. Резултатите са публикувани в Diabetes Care.
 
Оралните контрацептиви са ефективни при дисменорея, свързана с ендометриоза
Терапията с нискодозови контрацептиви е ефективна при неменструални и дисменорейни болки, свързани с ендометриоза, сочи статия, публикувана в Fertility and Sterility.
 
Антипсихотиците от второ поколение имат сходна ефикасност.
Мета-анализ, изследващ ефикасността на антипсихотиците от второ поколение, сочи, че тези агенти имат сходна ефективност при лечението на шизофрения. Това означава, че изборът за терапия трябва да се базира на други фактори като странични ефекти и цена.
 
Откриват 4 нови отделения в Инфекциозна болница в София
На 2 декември 2008 г. (вторник) от 12:00 часа в сградата на СБАЛИПБ “Проф. Ив. Киров” - ЕАД, бул. “Акад. Иван Гешов” 17, ще се проведе тържествено откриване на четири напълно обновени отделения в СБАЛИПБ.
 
212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator