Начало
НачалоЗдравни новини
 
Приемането на добавки с витамини С и Е и бета-каротени не намалява раковите заболявания
Приемането на добавки с витамини С, Е и бета-каротени не е ефективно в първичната превенция на раковите заболявания, сочат резултатите на двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване, публикувано в Journal of the National Cancer Institute.
 
Селективната деконтаминация на храносмилателния тракт и орофаринкса може да намали смъртността в интензивните отделения
Селективната деконтаминация на храносмилателния тракт (СДХТ) и орофарингеалната област (СОФД) може да намали смъртността при пациентите, подлежащи на лечение в интензивно отделение, сочат резултатите на проучване, публикувано в New England Journal of Medicine.
 
Рутинната цистоскопия след хистеректомия може да идентифицира "тихите" увреждания на уринарния тракт
Универсалната интраоперативна цистоскопия след хистеректомия позволява незабавно коригиране на уврежданията на уретера и пикочния мехур, които иначе биха останали незабелязани. Това докладват лекари в януарския брой на Obstetrics & Gynecology.
 
Статиновата терапия не повлиява централното аортно налягане и хемодинамиката
Прилагането на статинова терапия при пациенти с хипертония няма влияние върху централното аортно налягане, аортния индекс и другите централни хемодинамични параметри. Това сочат резултатите на проучването CAFE-LLA (Conduit Artery Function Evaluation-Lipid-Lowering Arm)
 
Честита Нова 2009 година от doctorBG
Ето, дойде Новата 2009 година. Екипът на doctorBG ви пожелава много успехи, късмет и най-вече - здраве и любов през новата година. Нека бъдем добри, нека бъдем оптимисти. Нека новата година донесе повече успехи както на българското, така и на световното здравеопазване! За много години, уважаеми читатели!
 
Тежката астма с фунгусна сенсибилизация би могла да се повлияе от орална антимикотична терапия
Приблизително 60% от пациентите с тежка астма с фунгусна сенсибилизация (SAFS) се повлияват от антифунгусна терапия, сочат резултатите на рандомизирано контролирано проучване, публикувано в първия за 2009 г. брой на American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.
 
1 час повече сън = 33% намаление на риска от коронарна калцификация
Спането с 1 час повече на нощ е свързано с 33% намаление на риска от развитие на калцификация на коронарната артерия (САС). Това сочат резултатите на проучването CARDIA (Coronary Artery Risk Development in Young Adults), публикувано в Journal of the American Medical Association
 
Профилактичната антибиотична терапия намалява смъртността при силно имунокомпрометирани пациенти с рак
Рискът от смърт при имунокомпрометирани пациенти с рак може да бъде значително понижен чрез комбинация от профилактична антибиотична терапия, бариерна изолация и хигиенизиране на въздуха. Тези интервенции могат да намалят общата смъртност с 40% след 30-дневно лечение. От тях най-ефективна е антибиотичната профилактика. Това сочат резултатите на мета-анализ, публикуван в Lancet Infectious Diseases.
 
Рискът от сърдечна недостатъчност нараства успоредно с телесната маса, дори и при хората с презатлъстяване
Рискът от нова сърдечна недостатъчност нараства с 11% за всяко покачване с 1% на индекса на телесната маса, сочи проучване, изследващо връзката между това състояние и теглото при мъже, проследени за период от 20 години.
 
Tamsulosin ускорява екскрецията на бъбречните камъни след литотрипсия
Употребата на tamsulosin улеснява ранния клирънс на литофрагментите и намалява болката след екстракорпорална литотрипсия с ударни вълни (ESWL) по повод бъбречна калкулоза. Това сочат резултатите на индийско проучване.
 
209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator