Начало
НачалоЗдравни новини
 
Хепатит Е - нарастващ световен здравен проблем
Хепатит Е е станал изключително проблематичен в развиващите се страни и развития свят, се посочва в презентация, представена на 49-та Конференция по Антимикробни препарати и Химиотерапия в Сан Франциско, САЩ.
 
Обновление на европейските препоръки за лечение на мигрена
Оралните нестероидни противовъзпалителни средства, триптаните и антиеметици като metoclopramide и domperidone се препоръчват за остра терапия на мигрена от обновените препоръки на Европейската федерация на Неврологичните дружества.
 
Щитовидната функция варира силно при тироидита на Хашимото
При деца и юноши с тироидит на Хашимото могат да се наблюдават значителни промени в щитовидната функция с времето, се посочва в статия, публикувана в септемврийския брой на Endocrinology.
 
Нов препарат има селективна активност срещу C. Difficile
Новооткрит агент, дериват на микробен антибиотик, е потентен и селективен инхибитор на Clostridium difficile, сочат резултатите на проучване, представено на Конференцията по Антимикробни препарати и Химиотерапия в Сан Франциско.
 
Ранното пиене може да отключи гени, свързани алкохолна зависимост
Ранната консумация на алкохол може да отключи експресията на гени, свързани с податливост към алкохолна зависимост (АЗ), сочи ново проучване с близнаци. Било установено, че вероятността за отключването на тези гени била много по-висока при лицата, започнали консумацията на алкохол под 15-годишна възраст.
 
Неврологичните находки са чести при пациентите с фибромиалгия
Неврологичните симптоми са чести при пациентите с фибромиалгия, подкрепяйки възможността за невроанатомична причина, се посочва в статия, публикувана в Arthritis and Rheumatism.
 
Панкреатичните инциденталоми са често злокачествени
Значителна част от панкреатичните "инциденталоми" - асимптоматични лезии, установени случайно, са малигнени или премалигнени, докладват израелски лекари в септемврийския брой на Journal of the American College of Surgeons.
 
Dronedarone - по-слабо ефективен, но значително по-безопасен от amiodarone
Пациентите, приемащи новия антиаритмичен препарат dronedarone (Multaq, Sanofi-Aventis) за превенция на рекурентно предсърдно мъждене (ПМ), имат наполовина по-малка вероятност за запазване на синусов ритъм в сравнение с пациентите, приемащи amiodarone. За сметка на това профилът на безопасност на dronedarone е значително по-добър от този на amiodarone
 
Размерът на простатата не повлиява функционалните резулати след радикална простатектомия
Размерът на простатата определя сложността на радикалната простатектомия, но не и на функционалните резултати след извършването на процедурата, докладват американски лекари.
 
Провал на проучване със статин при МС
Проучването, грабнало през последните месец вниманието на лекари, пациенти и медии, претърпя провал, след като не успя да набере достатъчно участници. Резултатите бяха представени на 25-я конгрес на Европейския комитет за лечение и проучване на МС (ECTRIMS).
 
150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator