Начало
НачалоЗдравни новини
 
Невростимулиращо устройство води до продължително подобрение на симптомите на свръхактивен пикочен мехур
Минимално инвазивно невростимулиращо устройство има продължителна ефективност при лечението на симптомите на свръхактивен пикочен мехур, сочат данни, представени на 39-та Годишна среща на Международното дружество по континенция.
 
Индуциране на ремисия при болест на Крон с infliximab: унгарският опит
Унгарско проучване потвърждава ефективността и безопасността на infliximab за индуцирането на ремисия при пациенти болест на Крон. Проучването е публикувано в онлайн изданието на BMC Gastroenterology.
 
Алергията, рефлуксът и астмата са най-честите причинители на хронична кашлица при деца
Наличието на алергия, рефлукс или астма са най-честите причинители на кашлица у деца с продължителност на 8 седмици, сочи статия, публикувана в Chest.
 
Левкоцитен протеин  - от прогностично значение за риска от тежък сепсис
При пациенти с фебрилитет, плазмените нива на хепарин-свързващ протеин (HBP) са много силен предиктор за развитието на тежък сепсис със съдова недостатъчност, хипотония и/или септичен шок, докладват шведски лекари в октомврийския брой на Clinical Infectious Diseases.
 
Невропсихиатричните синдроми са често срещани при пациентите с лупус и синдром на Сьогрен
Невропсихиатричното засягане е често срещно при пациенти със системен лупус еритематодес (СЛЕ) и първичен синдром на Сьогрен (ПСС), се посочва в статия, публикувана в октомврийския брой на Annals of the Rheumatic Diseases.
 
Детските тумори на централната нервна система могат да имат дългосрочни последствия
Преживелите тумори на централната нервна система в детството индивиди са податливи на инвалидизация следствие на терапията и самите тумори, докладват шведски лекари в European Journal of Cancer.
 
Диабетът е независим рисков фактор за предсърдно мъждене
Ново проучване сочи, че предсърдното мъждене е по-често при диабетиците, отколкото при лицата без това заболяване, като рискът е особено повишен при жените. Проучването е публикувано в Diabetes Care.
 
Ваксина срещу HIV дава положителни резултати
Нова HIV ваксина е безопасна и 31% ефективна в превенцията на HIV инфекция при над 16 000 лица, сочи ново проучване. Тези резултати представляват важна стъпка напред в областта на проучванията върху ваксина срещу чумата на 20 и 21 век.
 
Инхибирането на ренин-ангиотензиновата система коригира рефрактерната хипертония
Комбинираната терапия с блокера на ангиотензиновите рецептори telmisartan и нискодозов hydrochlorothiazide е ефикасна при пациенти с хипертония, неподдаваща се на контрол с блокера на калциевите канали amlodipine, докладват японски учени.
 
Нови кръвни тестове откриват гастроинтестинални тумори
Два нови кръвни теста биха могли да улеснят диагнозата на гастроинтестиналните тумори, докладват учени. Въпреки че резултатите от проучванията с все още твърде ранни, новите тестове биха могли да се окажат неинвазивно, лесно и по-евтино средство за диагностициране на ранни гастроинтестинални тумори.
 
148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator