Начало
НачалоЗдравни новини
 
Препарат срещу хепатит С блокира вируса по нов механизъм.
Нов препарат блокира репликацията на хепатит С вируса по съвсем нов механизъм, като проучване с шимпанзета сочи, че агентът е ефективен и действието му се простира няколко седмици след спиране на терапията.
 
Роднините от мъжки пол на жени с поликистозен овариален синдром имат повишен риск от метаболитен синдром
Статия, публикувана в Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, предупреждава за изключително висока честота на метаболитен синдром при бащи и братя на жени с поликистозен овариален синдром (ПОС).
 
Микроплазмин при исхемичен инсулт
Микроплазмин - рекомбинантна скъсена форма на човешкия плазмин, е добре толериран и неутрализира алфа2-антиплазмина при пациенти с исхемичен инсулт, се посочва в статия, публикувана в декемврийския брой на Stroke.
 
Рискът от прешленни фактури е повишен при пациенти с анкилозиращ спондилит
Пациентите с анкилозиращ спондилит имат повишен риск от клинични вертебрални фрактури, докладват лекари в декемврийския брой на Annals of the Rheumatic Diseases. Според статията, пациентите със съпътстващо възпалително чревно заболяване (IBD) имат повишен риск от всякакви клинични фрактури.
 
Ползите от шоковълновата литотрипсия надвишават рисковете
Ползите от шоковълновата литотрипсия при лечението на бъбречни камъни надвишават потенциалните рискове, сочи консенсусно становище, публикувано от Американската урологична асоциация в края на ноември.
 
Десетилетие клинични проучвания сочи, че adalimumab е безопасен при голям брой заболявания
Цяло десетилетие, изпълнено с клинични проучвания, сочи, че adalimumab е безопасен при лечението на ревматоиден артрит, псориатичен артрит, анкилозиращ спондилит, болест на Крон, псориазис и ювенилен идиопатичен артрит.
 
Лъчевото натоварване от ежегодната мамография повишава риска от рак на гърдата при млади високорискови жени
Ниското лъчево натоварване, свързано с ежегодните скринингови мамографии, всъщност може да повиши риска от рак на гърдата при млади високорискови жени, особено при започване на скрининга в млада възраст или при по-чести експозиции. Това сочи проучване, представено на годишната среща на Северноамериканското радиологично дружество в Чикаго.
 
Ангиотензин-(1-7) - обещаващ противораков агент
Ангиотензин-(1-7), ендогенен антиангиогенен хормон, се оказва ефективен срещу различни солидни тумори, сочат резултатите на малко проучване, публикувано в Clinical Cancer Research.
 
Дългосрочната ензимна терапия е ефективна при болест на Fabry
Дългосрочната ензимна заместителна терапия с agalsidase-алфа значително подобрява сърдечносъдовите, бъбречните резултати и качеството на живо при пациенти с болест на Fabry - рядко, прогресивно заболяване, причинено от дефицит на лизозомалния ензим алфа-галактозидаза.
 
Употребата на екстази повишава риска от сънна апнея
Все повече иначе здрави млади лица развиват сънна апнея. При част от тях нарушението може би е свързано с употребата на екстази, докладват учени. Те описват как серотониновата невронална дисфункция, причинена от метилендиоксиметамфетамин (екстази), повлиява функцията на мозъка.
 
136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator