Начало
НачалоЗдравни новини
 
Различни антитромботични комбинации повишават риска от кървене и рекурентен инфаркт на миокарда
Национално датско проучване сред пациенти, приемащи антитромботични препарати след прекаран инфаркт на миокарда, сочи, че комбинациите от (1) clopidogrel + антагонист на витамин К (кумаринов антикоагулант [warfarin, acenocoumarol]) или (2) warfarin, clopidogrel и аспирин водят до значително по-висок риск от кървене в сравнение с аспирин.
 
Propofol по-ефективен от midazolam, не изисква анестезиолог при бронхоскопия
Титрираното седиране с propofol от неанестезиолог води до по-бързо възстановяване и е свързано с по-добър толеранс в сравнение с midazolam при пациенти, подлежащи на флексибилна брононхоскопия, докладват швейцарски лекари в European Respiratory Journal.
 
Белият трън лекува химио-индуцираната хепатотоксичност
Индуцираната от химиотерапия хепатотоксичност може да успешно лекувана с бял трън, сочи проучване при деца с остра лимфобластна левкемия, публикувано в Cancer.
 
Двоен HER2 подход подобрява преживяемостта при метастатичен рак на гърдата
При жени с метастатичен рак на гърдата, повлияли се от trastuzumab (Herceptin, Genentech/Roche), но след това прогресирали, добавянето на lapatinib (Tykerb, GlaxoSmithKline) и продължаването на trastuzumab водят до подобряване преживяемостта средно с 4.5 месеца в сравнение с монотерапията с lapatinib, като по този начин общата преживяемост достига 14 месеца.
 
Физическата активност - свързана с по-добра преживяемост при мъже с колоректален карцином, по-добра бъбречна функция при възрастни индивиди
Две нови проучвания разкриват положителния аспект на физическата активност в нова светлина. Според първото, физическото натоварване при мъже с неметастатичен колоректален рак е свързано с понижена раковоспецифична и обща смъртност. Второто проучване пък свързва повишените нива на физическа активност със запазване на бъбречната функция при възрастни индивиди.
 
Медикаменти срещу наркомании помагат и при патологично комарджийство
Патологичните комарджии могат успешно да бъдат лекувани с препарати, които често се използват при наркомании. Тези медикаменти понижават нуждата от хазарт и повишават инхибиторния контрол. Проучване, представено на 48-та годишна среща на Американското дружество по Невропсихофармакология, описва влиянието на тези препарати върху хазартното привикване.
 
Инхалаторните кортикостероиди са по-ефективни от montelukast при деца с астма
Инхалаторните кортикостероидите може би са по-ефективни от montelukast при деца и юноши с астма, сочат резултатите на широк мета-анализ, публикуван в Archives of Disease in Childhood.
 
Децата с епилепсия имат почти нормално качество на живот
Въпреки пониженото здравословно качество на живот веднага след поставяне на диагнозата при децата с епилепсия, само в рамките на 2 години то почти се изравнява с това на здравите деца.
 
Препарат намалява риска от меланом след УВ излагане
Агентът N-ацетилцистеин, приет преди излагане на ултравиолетови лъчи, намалява риска от меланом. Препаратът предотвратява оксидативния стрес в невусите, като по този начин снижава значително риска от злокачественото заболяване.
 
Лицата със затлъстяване, но без метаболитни нарушения, също имат повишен риск от смърт
Лицата със затлъстяване, но без метаболитни нарушения, също имат повишен риск от смърт, аналогично на пациентите с метаболитни отклонения, сочи ново проучване, публикувано в Diabetes Care.
 
134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator