Начало
НачалоЗдравни новиниБЛС приканва Гайдарски да свика ВМС за разглеждане на проекта за Национална здравна стратегия
БЛС приканва Гайдарски да свика ВМС за разглеждане на проекта за Национална здравна стратегия 13 юни 2007

Сайтът на БЛС съобщава, че след проведени заседание на Националния съвет и Национална конференция на Българския лекарски съюз, председателят на БЛС и заместник-председател на Висшия медицински съвет отправя молба за свикване на ВМС във връзка с обсъждането на Националната здравна стратегия.

БЛС отправя молба към Министъра на здравеопазването да свика в кратък срок редовно заседание на ВМС за разглеждане на проекта за Национална здравна стратегия. Последното се налага поради големия обществен интерес и потребност от приемане на такава.

Необходимостта от Национална здравна стратегия бе анализирана и обсъдена от Националния съвет на БЛС на негово заседание през м. май 2007 г., както и от Националната конференция на БЛС, проведена на 10-11 май 2007 г. в гр. Плевен, и стана част от Резолюцията на Националната конференция на БЛС.

Управителният и Националният съвет на БЛС взеха решения за разглеждане на стратегията от ВМС, който по закон следва да очертае приоритетите на същата, преди внасянето й за одобрение в Министерски съвет.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator