Начало
НачалоЗдравословно храненеПлодове и алкохол - коктейлът на живота
Плодове и алкохол - коктейлът на живота

 Плодове и алкохол- коктейлът на живота

 Екип от тайландски изследователи показаха, че капвайки ром, няколко капки водка и малко текила в плодовите сокове, те повишават антиоксидантните свойства на плодовете.
 

Антиоксидантите са субстанции, който се откриват в състава на плодовете и зеленчуците. Те притежават качеството да предпазват нашето тяло от вредните влияния на свободните радикали. Те представляват високореактивни молекули, който разрушават нашите клетки и ги състаряват. Ягодите и черниците например съдържат важни съставки – полифенилос и антоцианес - две категории антиоксиданти.


  В търсене на начин за запазване на органолептичните качества на тези два плода, във фаза на складиране, Korakot Chanjirakul и неговите сътрудници от университета Kasetsart, случайно са открили това интересно качество на етанола. Той запазва антиоксидантните им свойства, но също така и повишава способността им да се противопоставят на свободните радикали.

 Това откритие от една страна ни показва, че не е правилно да се „дяволизира” алкохола. Известно е, че в премерени количества, етанолът спомага за намаляване на риска от инфаркти и от диабет, също така и остеопорозата при жените.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator