Начало
НачалоСексуално здравеТест за спин за 40 минути!
Тест за спин за 40 минути! 11 юни 2007

L’OraQuick HIV-1/2- лесен и бърз тест за СПИН

 Да знаете за половин час, вместо за 2 или 3 дни дали вашият HIV тест е позитивен, или негативен- утопия? Не - реалност в процес да стане конкретна!

Екип учени от университета McGill (Монреал, Канада) тестваха върху 450 човека прототипа на „OraQuick HIV-1/2”, тест за установяване на СПИН, базиран върху анализа на слюнка. За да демонстрират ефикасността на тази нова методика, изследователите са сравнили резултатите на тяхния тест, с тези от традиционните кръвни тестове.

  Според тях, OraQuick HIV е 100% надежден, докато при тестовете на кръвта има позитивно грешни резултати (точност до 99,7%). Освен това новият тест се базира на изследване на бокална течност - слюнка и това го прави много лесен за реализация.

 „Би могъл да се прави от хора без специална квалификация, освен това не е необходима и лабораторна техника", с ентусиазъм споделя д-р Пай, отговорник за проучването. Фактът, че този тест ще бъде неинвазивен и че ще се изпълнява бързо и лесно, и че е точен, го прави изключително полезен за откриването на СПИН. "Това отваря вратите на възможността да се изледваме и в къщи”, завършва ученият.

Предстои OraQuick HIV-1/2 да получи „зелена карта” от Американската Агенция по храните и лекарствата, за да могат да стартират клиничните му проучвания и евентуално скоро да се появи на пазара.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator