Начало
НачалоСексуално здравеТрябва ли да се страхуваме от "секс дизайна" ?
Трябва ли да се страхуваме от "секс дизайна" ? 11 юни 2007

Вагинопластката - модерна практика в Англия и САЩ

  Секс дизайна не е лечение срещу сексуалната немощ, нито името на сайт за запознанства по интернет, а е техника от естетичната хирургия, която е много модерна в САЩ и във Великобритания.

 Нарича се още вагинопластика или генитопластика и представлява намаляване на размера на малките устни, намиращи се на входа на вагината, които много жени намират за прекалено видими.

  В статия публикувана в British Medical Journal, гинеколог и психолог се притесняват от възторга по тази практика. Sarah Creighton и Mei Liao, заключват, че секс дизайна не е безобидна интервенция. „Една хирургическа инцизия за срамните устни има своите рискове. Малките срамни устни съдържат голям брой нервни влакна, които са твърде чувствителни и отговарят за еротичното усещане и удоволствието”, обясняват професионално двамата.

 Оправданието на пациентките, готови да се подложат на тази операция? Имат „имат плоски вулви, свободно преминаващи големите устни”. Според двамата автори, които са се срещали с повечето от тези жени, те търсят интимна външност като от реклама. „По този начин се получава разминаване между това кое е нормално и кое идеализирано”, считат Sarah Creighton и Mei Liao, които напомнят, че „няма нищо ненормално” в това големите устни за изостават от малките или от клитора по размер.

 В Англия са реализирани 800 лабиопластики (аблация на малките срамни устни) само за периода 2004-2005 година, според National Health System - системата за обществено здраве в Англия. По-голяма част от операциите се извършват предимно в частните клиники и така „пазарът се развива”.

Желанията за вагинопластика не се изчерпват само с редукция на малките срамни устни. Някои жени искат „качулката” на клитора да им бъде измъкната и дори да им бъде намален диаметъра на вагината.

 Благодарение на тези желания, само лекарите могат да преценят по съвест дали е редно да извършват подобни операции. За авторите на статията, секс дизайна заслужава да бъде регламентиран като техника. За тях, що се отнася за подрастващи момичета, границата за гениталните операции трябва да бъде ясно дефинирана.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator