Начало
НачалоЗдравни новиниПирогов започват ефективна стачка, блокират кръстовище
Пирогов започват ефективна стачка, блокират кръстовище 11 юни 2007

Протестиращите лекари и сестри от "Пирогов" получиха разрешение от Бойко Борисов да блокират частично кръстовището на булевард „Пенчо Славейков" и булевард „Цар Борис ІІІ” пред болницата във вторник. Те ще протестират по половин час всеки ден докато започнат ефективните им стачни действия. Пироговци са възмутени от факта, че след като при вчерашното обсъждане в здравната комисия на парламента депутатите се признали ролята на института за българското здравеопазване, искането за специален статут на здравното заведение е останало неприето. Документът предвижда лечебните заведения, в които се обучават студенти, да преминат към медицинските университети и да получават двойно финансиране - от държавата и от здравната каса.

 
 Doctorbg.com припомня, че МБАЛСМ "Н.И.Пирогов" е най-големият институт по спешна помощ в страната, разполага със 795 болнични легла, 33 клиники и самостоятелни отделения. В Пирогов средно годишно на стационар минават над 40 000 пациенти, а в амбулатория - около 300 000.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator