Начало
НачалоЗдравни новиниИзтеглят Вирасепт на Рош от пазара
Изтеглят Вирасепт на Рош от пазара 07 юни 2007

ИАЛ разпореди в срок до 24 часа блокиране и изтегляне от лекарствената мрежа на страната на всички партиди от лекарствените продукти Viracept tabl и Viracept powd, производство на компанията Рош. От агенцията са установили несъответствие с изискванията за качество, отнасящо се до първа степен на риска, причинено от замърсяване с вредно вещество в хода на процеса на производство. Изпълнителната агенция по лекарствата е уведомила Регионалните инспекции по опазване и контрол на общественото здраве и Регионалните центрове по здравеопазване в страната за осъществяване на контрол по изпълнение на заповедта.

Сайтът на компанията дава информация за препарата, чиято основна съставка е Нелфинавир. Viracept действа върху НIV протеазата, която е ензим, необходим за протеолитичното разцепване на вирусните полипротеинови прекурсори до специфичните протеини, откривани при инфекциозен НIV. Разцепването на тези вирусни полипротеини е от съществено значение за съзряването на инфекциозния вирус. Viracept се свързва обратимо с активната зона на НIV протеазата, предотвратява разцепването на полипротеините и по този начин се формират незрели, неинфекциозни вирусни частици.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator