Начало
НачалоЗдравни новиниНов телекомуникационен ендоскопски център в МУ Плевен
Нов телекомуникационен ендоскопски център в МУ Плевен 05 юни 2007

 Единственият на Балканите Университетски телекомуникационен ендоскопски център с експериментална операционна ще бъде открит на 6 юни 2007 г. (сряда) в Медицинския университет в Плевен.
В центъра са оборудвани две учебни анфитеатрални зали с вградена аудиовизуална конферентна мрежа за връзка извън страната. Изградена е учебна операционна зала по ендоскопска хирургия за опитни животни с видеоконферентна връзка. Монтиран е и първият в Източна Европа виртуален ендотренажор – система за обучение в реално време по ендоскопска хирургия. В центъра са обособени и заседателни зали, библиотека.

С изграждането му студентите, докторантите и специализантите получават уникално обучение за работа с авангардна апаратура. Системата позволява постоянна връзка между оператора по време на хирургическата интервенция, конферентните и експерименталните операционни зали, центровете за диагностика и терапия в страната и чужбина.

Тържественото откриване на центъра ще бъде от 10.00 часа на 6 юни 2007 г. в Медицинския университет в Плевен. Програмата включва:
- Водосвет;
- Разглеждане на центъра;
- Презентация на проекта от проф. д-р Григор Горчев, ректор на МУ – Плевен;
- Осъществяване на видеоконферентна връзка с Европейския институт по телехирургия в Страсбург – Франция;
- Поздравления от гостите.
В тържественото откриване се очаква да вземат участие г-н Георги Първанов, Президент на Република България, министри от Министерство на образованието и науката, Министерство на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи и Министерство на финансите. Поканени са депутати, областна и общинска управа, експерти от Германия, Гърция, САЩ, Франция, хабилитирани преподаватели и служители на МУ – Плевен, работещи в Университетска болница лекари и медицински специалисти.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator