Начало
НачалоЗдравни новини16 многопрофилни болници за активно лечение в страната се обединяват в едно сдружение
16 многопрофилни болници за активно лечение в страната се обединяват в едно сдружение 05 юни 2007

16 от лечебните заведения от страната се обединиха в национално сдружение, съобщи Дарик радио. Усилията на сдружението ще бъдат съсредоточени към по-успешното прилагане на здравната реформа в страната ни.

 Според приетия устав на националното сдружение от многопрофилни болници в структурата ще могат да се включват болници - акционерни дружества с 51% държавно участие. Право на участие в сдружението нямат общинските и университетските клиники.

 Председателят на новоучередената структура е с двугодишен мандат, директорът на пернишката болница д-р Симеон Василев. Според директорът сдружението ще бъде официално представителство пред Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса за участващите лечебни заведенияи като негов приоритет ще бъде реализиране промените в здравеопазването.

 Сдружението ще настояват за закон за промяна за прякото участие в преговорите по националния рамков договор. Подобряване на медицинското обслужване чрез включване на проекти на Европейския съюз е друга цел на новата структура..


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator