Начало
НачалоЗдравни новиниЕнзим използван от вируси унищожава бактерии причинители на пневмония и ушни инфекции
Ензим използван от вируси унищожава бактерии причинители на пневмония и ушни инфекции 05 юни 2007

След прекаран грип, микробна инвазия би могла да предизвика хаос в вече отслабналата имунна система на организма. Тези патогени се знае, че са по-скоро бактерии като стрептококи причиняващи пневмония, микроби, които нормално се откриват в латентна форма в носогладката на децата, но мигрират към средното ухо, където причинват инфекция, наречена акутен отит.

Учени от лабораторията по бактериална патология и имунология в Рокфелер юниверсити публикуваха доказателства за начинa борба с бацилите чрез вирусен протеин, който убива патогените.
Изследователят В.Фишети отбеляза, че неговия изследователски екип е разработил лизинов комплекс, който унищожава бактерии, причиняващи заболявания като възспалено гърло, пневмония, менингит, чието лечение чрез антибиотици има все по-слаб ефект. Препаратът има установен ефект и при заразяване на животни с антракс, където е докладвано, че 90 процента от заболелите животни били излекувани .

Фишети очаква да започне изпробването на човешки лизин в рамките на следващите три години и каза че препаратът ще се произвежда вероятно под формата на спрей за нос за масова употреба до шест години.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator