Начало
НачалоЗдравни новиниЛекуват стреса с помощта на бактерия
Лекуват стреса с помощта на бактерия 02 юни 2007

Пробиотикът се съдържа в  тялото на всички хора и действа  постоянно, но увеличеното му количество би имало по-добри резултати.
Екип от Университета в ирландския град Корк разработва продукти, които са способни за играят ролята на антидепресанти.

Те са открили субстанция, в чиито състав влиза бактерия, облекчаваща симптомите на синдрома на раздразнените черва- коликообразни болки, диария и др. 

Причината за това нарушение на работата на стомашно-чревния тракт е стресът, предизвикан от повишеното съдържание на хормона кортизол - хормон на стреса, който се произвежда от всеки организъм. Бактерията способства за намаляването на неговото ниво. 

  В Америка се предлага новата хранителна добавка "Алайн", съдържаща антистресови бактерии. Учените смятат, че ефектът от нея ще се прояви в близката година. 

  Медиците  съветват желаещите да се освободят от стреса, да спазват балансирани диети и спортуват повече. За съжаление в някои случаи не може и без антидепресанти. 

  Статистиката сочи, че  около 10% от населението на Европа страда от депресии, като много от хората не знаят, че имат този проблем и не търсят медицинска помощ.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator