Начало
НачалоЗдравни новиниСпим и слабеем
Спим и слабеем 30 май 2007

Учените са открили много интересен факт, който би зарадвал всички обичащи да си поспиват повече. Изследване показало, че хората, които спят по-малко са по-пълни от поспаланковците. Това се твърди в статия, публикувана в германското здравно списание "Ерцте цайтунг". 

Статията се основава на резултати на изследване, проведено в САЩ.

Обяснението на специалистите е, че нарушения в ритъма на биологичния часовник при хората, който се наспиват за по-кратко време, възпрепятстват по-бързото изгаряне на калории. 

Проучването  е обхванало около 70 000 жени над 16-годишна възраст, като на участничките са били задавани въпроси, свързани с приеманите калории и навици на сън. 

Резултатите показали, че жени, които спят между 5 и 6 часа през нощта, наддават средно между 700 г и 1,1 кг, докато дамите, които прекарват 7 или повече часа в леглото, не надебеляват изобщо, при положение, че имат прием на еднакво количество калории.


Проучването на екипът от специалисти е показало също, че жените, които прекарват по-малко време в сън, са  около 15% по-закръглени от тези, който обичат да си поспиват по-продължително време.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator