Начало
НачалоЗдравни новиниЗатлъстяването е свързано с психически разстройства
Затлъстяването е свързано с психически разстройства 29 май 2007


При хората със обезитас пристъпите на паника и психически разстройства са с 25 % по често, отколкото при хората с нормално тегло.

Изводите са въз основа на проучванията проведени сред 9 125 възрастни американци – проведени през февруари 2001 г. Д-р Грегори Саймон от Сиатъл и неговите колеги са представили своя анализ в юлския брой на списание "Archives of General Psychiatry".

Тези не дават отговор на въпроса – “Кое е Първо” – Затлъстяването ли води до психични разстройства, или обратното.

Това което потвърждават д-р Сиймон и неговите колеги е факт – почти всички от хората със затлъстяване имат и психични отклонения и около 20 % от хората със психични отклонения страдат от затлъстяване.

Изслвдването е показало че в сравнение с хората с нормално тегло, при затлъстелите има следните отклонения:

- Случайте на сериозни депресии се срещат с 21 % по често.

- Маниакално – депресичните психози се срещат с 47 % по често.

- Пристъпите на паника или страх се срещат с 27 % по често

- Злоупотребите с алкохол и наркотици се срещат с 22 % по рядко

Не са отбелязани съществени разлики при жените и при мъжете.



Отбелязано е че връзката между затлъстяване и психически разстройства, най- ярко е изразена сред хората с висше образование.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator