Начало
НачалоСексуално здравеСтресът и сексът
Стресът и сексът 29 май 2007

 Според последни проучвания стресът от една страна вреди на сексуалния живот, а от друга пък самото му отсъствие води до стрес. Интересен факт е,че и прекаляването със секса не е дотам за предпочитане, тъй като намалява работоспособността и прави хората по-мързеливи.

Фактът, че стресът предизвиква проблеми в сексуалния живот на партньорите е известен от много дълго време.  Социологическо проучване, проведено в рамките на проекта "Тераталк", демонстрира, че редките полови контакти на могат да доведат до повишаване на стресовите състояния.

Любопитно е, че 45% от мъжете и 46% от жените, които са лишени от плътските наслади, компенсират липсата им с работа и активен начин на живот.Успоредно с този факт обаче анкетираните, имащи по два иили повече полови контакта седмично, губят желание и мотивация за работа.

Ръководителят на проекта счита, че резултатите от изследването провокират сеиозен замисъл. От една страна стресът пречи на сексуалния живот, а от друга - липсата му превръща живота в стрес. И в крайна сметка се получава омагьосан кръг. Предизвикателство за специалистите е да се открие рецептата за едновременно редовен секс и пълноценна работа. 

Проучването е осъществено от Изследователския институт по психология към Университета Георг-Август в Гьотинген. В него са участвали 32 хиляди германци - мъже и жени.

Проектът "Тераталк" е специализиран в безплатните онлайн консултации, терапии и тестове, които се провеждат сред семейните двойки.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator