Начало
НачалоЗдравни новиниАлкохол против деменцията
Алкохол против деменцията 26 май 2007

 

Пиенато на една чаша алкохол на ден може да забави развитието на деменция при възрастни хора с леки увреждания на познавателните способности, твърдят изследователи от университета на Бари, Италия, цитирани от Ройтерс.

 Много изследвания са посветени на връзката между алкохола и познавателните способности. Повечето от тях дават двусмислени резултати.

 Настоящето обаче е първото по рода си, което отчита как консумацията на спиртни напитки влияе върху преминаването от леки увреждания към деменция, обясняват д-р Винченцо Солфрици и д-р Франческо Панца.

 В рамките на продължилото 3,5 години изследване специалистите наблюдавали появата на леки увреждания на когнитивните способности при 1 445 изследвани лица и развитието на деменция при 121 участници.

 Резултатите от проучването показали, че употребата на алкохол не е свързана с леките увреждания на познавателните способности. Даже е констатирано подобренито им, в следствие на умерената употреба на алкохол.

 Специалистите са установили, че при изследваните лица с подобни увреждания, които пиели по чашка алкохол на ден, рискът от развитието на деменция намалял с цели 85 процента.

 Най-благоприятен се оказал ефектът от питието на боговете. За виното отдавна е известно, че има благоприятно действие при много видове заболявания. Последното изследване ясно показва  положителното му действие и при деменция.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator