Начало
НачалоЗдравни новиниНова ваксина срещу алергии
Нова ваксина срещу алергии 25 май 2007

 

Ваксина срещу  един от наи-широко разпространените причинители на алергични реакции на компанията "Cytos Biotechnology" е дала добри резултатите в първоначалните тестове върху хора.
  При пациенти, с диагностицирани алергични ринити, причинени от акарите в домашния прах, резистентността към алергените се е увеличила 100 пъти след поставянето на инжекция с новата ваксина.

 От фармацевтичната компанията- производител съобщават, че ваксината освен това се е оказала ефикасна срещу пристъпи на бронхиална астма и сенна хрема, болести от които страдат огромен брой хора по целия свят. 

Алергичните реакции се проявяват при свръхреакция на имунната система спрямо алергени като акарите, полените, козината на някои животни и други. 

Някои учени смятат, че до известна степен това се дължи на сравнително чистия свят, в който живеят хората.

Предпазването от причинителите на алергия-алергените  в детска възраст не позволява на имунната система да се развива правилно.

Основната цел на противоалергичните ваксини е да препрограмират имунния отговор на клетъчно и биохимично ниво. 


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator