Начало
НачалоЗдравни новиниНов вид контрацептиви
Нов вид контрацептиви 24 май 2007

Американското управление за контрол на храните и лекарствата (The Food and Drug Administration - FDA) одобри хапче против забременяване, което прекратява месечния цикъл за неопределен срок от време. Лекарството може да се взима и за продължителен период.

 
Медикаментът се казва "Lybrel", и за разлика от останалите контрацептивни препарати се взема всеки ден без прекъсване. Под неговото действие менструацията спира за неопределено време и по този начин предотвратява бременност. Фармацевтичната фирма производител е "Wyeth Pharmaceuticals".

  Продажбата му в аптечната мрежа ще започне през юли тази година. Препаратът съдържа ниска доза от хормоните етинил естрадиол и левоноргестрел, които се използват и в други контрацептиви средства, познати до момента. 

  Съществуват не малко нетрадиционни противозачатъчни хапчета, като например "Yaz" и "Loestrin 24", които скъсяват месечните цикли до 3 или по-малко дни; както и "Seasonique" ги намалява на 4 пъти в годината.

  С "Lybrel" обаче 59% от жените, участвали в изпитанията, не са имали менструация в продължение на 6 месеца. 

  Тези резултати не са напълно достоверни, тъй като 18% от жените са напуснали изпитанията, защото са получавали неочаквани и нередовни кръвотечения, което е честа нежелана лекарствена реакция, при прием на хапчета с ниски хормонални дози.

  Експертите уверяват, че "Lybrel" е полезно средство за жените, чиито симптоми на месечните кръвотечения, са прекалено тежки, като дицменорея, хипермрнорея, гадене, повръщане и др. 


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator